Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Ódor Lajos miniszterelnök, miután a rendőri beavatkozások kapcsán kiértékelte a jelenlegi helyzetet, augusztus 18-ra, péntekre összehívta a Szlovák Köztársaság Biztonsági Tanácsát. Erről a lépésről előzetesen tájékoztatta Zuzana Čaputová államfőt is, aki személyesen vesz részt az ülésen.

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csütörtökön több személy ellen is vádat emelt. Az öt embert érintő vád egy olyan bűnszervezetre vonatkozik, amelynek korrupciós és egyéb bűncselekmények nyomozását kellett volna megnehezítenie vagy meghiúsítania, a tanúvallomások nyomozók általi manipulálásának benyomását keltenie, egyúttal lejáratni a bűnüldöző szerveket. Két személyt azzal vádolnak, hogy bosszúból visszaélt köztisztviselői hatalmával.

 

A vádlottak között van Peter K. üzletember, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt vezetője, Vladimír P., a SIS tagja, Michal A., a NAKA volt tagja Ján K., a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ) tagja, Roman K. és a SIS egykori tagja, Martin C., akit szintén őrizetbe vettek. Két másik rendőrt gyanúsítottként szintén őrizetbe vettek.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!