Nyitókép: Facebook/Poprad-Tatry International Airport

November 1-jétől új, menetrend szerinti járat indul a poprádi repülőtérről Londonba. A Ryanair hetente kétszer indít járatot a londoni Stansted repülőtérre – tájékoztatott hétfőn a Poprád-Tátra Repülőtér ügyvezető igazgatója, Martin Rakovský.

 

„Csak most erősíthettük meg az információt, amikorra minden 100 százalékig biztossá vált” – mondta Rakovský. Elmondása szerint fél évig tartottak a tárgyalások a légitársasággal. Megerősítette, hogy az új járatnak köszönhetően sikerült megmenteni a Tátra alatti regionális repülőteret. A vezetőség a közeljövőben további projekteket kíván bemutatni.

 

Jelenleg a repülőtér már üzemeltet egy rendszeres járatot, a Wizz Air légtársaság hetente kétszer repül a londoni Lutonba.

 

 hirdetes_300x300  

„A londoni csatlakozás mindig 90 százalékban foglalt, óriási a potenciál, hiszen 8,5 millióan élnek ott. Az, hogy a légitársaságok között háború dúl, nem igaz” – mutatott rá Rakovský. Hozzátette: a téli hónapokban a Londonból rendszeres légijáratokat igénybe vevő turisták az utasok hozzávetőleg 70 százalékát teszik ki, nyáron pedig a 40 százalékát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!