Nyitókép: Shutterstock

 

Szeptembertől új igazolási szabályok lépnek életbe. A szülők az óvodában hét, az alapiskolában pedig öt egymást követő tanítási napon igazolhatják a gyermek hiányzását. A cél a szülők, az iskolák és a gyermekorvosok adminisztratív terheinek enyhítése – jelentette ki Daniel Bútora oktatási miniszter.

 

„A minisztérium szeretne segítő kezet nyújtani a túlterhelt gyermekorvosoknak, ugyanakkor bizalmi lépést tesz a szülők felé. Feltételezem, hogy idővel minden fél értékelni fogja ennek a változásnak a jó működését“

 

– magyarázta Bútora.

 

 hirdetes_300x300  

Ha a gyermek vagy a diák a megengedettnél hosszabb ideig hiányzik, mint amit a szülő igazolhat, orvosi igazolást is be kell nyújtani.

 

A cél az, hogy megtalálják az egyensúlyt a kisebb egészségügyi problémák miatti gyakori orvosi látogatások szükségessége és a gyermekek rendszeres iskolai ingázása között. Mint a miniszter hozzátette, a szülőknek bízniuk kell abban, hogy tartalmas az az idő, amit gyermekeik az iskolában töltenek. Az iskoláknak viszont abban kell bízniuk, hogy a szülők nem próbálják meg kijátszani kötelezettségeiket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!