Nyitókép: via royblog.sk

 

Egy 57 éves gombaszedőre támadt egy medve szerda délután a Belá folyó mentén Kokava (Liptovská Kokava) és Pribilina (Pribylina) községek között. A férfi kisebb sérüléseket szenvedett a hasán és a jobb karján. A támadás helyszínét saját lábán hagyta el, és hazatérve hívta a mentőket. A Szlovák Állami Természetvédelmi Hivatal (SNP) kommunikációs osztálya arról tájékoztatott, hogy a sérülések nem igényeltek kórházi kezelést, és az ellátást követően a férfit hazaengedték.

 

A Természetvédelmi Hivatal hozzátette, hogy a támadás a falu területén kívül egy erdős területen történt.

 

„A férfi valószínűleg a folyó zúgása miatt nem hallotta meg a patak közelében tartózkodó anyamedve figyelmeztető jelzéseit. Az esetek túlnyomó többségében a medve először morgással vagy huhogással figyelmeztet, hogy távol tartsa az embert. Csak ezután támad”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Simona Klamárová, a barna medve beavatkozó csoport munkatársa. Az incidens helyszínének közelében több kukoricaföld is található.

 

A természetvédelem munkatársai azonnal átvizsgálták a támadás helyszínét, kommunikáltak a mentőkkel, és megpróbáltak kapcsolatba lépni a sérülttel. Idén ez már a kilencedik medvetámadás Szlovákiában.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!