Nyitókép: Facebook/Zuzana Caputová

 

Zuzana Čaputovában bíznak leginkább a szlovák állampolgárok. A megkérdezettek 42 százaléka bízik benne 49 százalék ellenében -ez derül ki az Ipsos ügynökség által a Denník N napilap számára augusztus 10. és 14. között 1003 fős minta alapján végzett felmérésből.

 

A második helyet Ľudovít Ódor miniszterelnök érdemelte ki a válaszadók 33 százalékának bizalmával (39 százalék nem szavazott bizalmat neki). A Smer-SD elnökében, Robert Ficóban az emberek 32 százaléka bízik, míg 58 százalékuk szerint Fico megbízhatatlan. Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke a megkérdezettek 32 százalékának bizalmát élvezi 58 százalék ellenében.

 

Ivan Korčok volt külügyminiszterben a megkérdezettek 28 százaléka bízik (41 százalék nem), majd Boris Kollár (25 százalék 65 ellenében) Milan Uhrík (23-49), Andrej Danko (22-62) következnek. Eduard Hegerben a polgárok 21 százaléka bízik, 65 százalékuk viszont bizalmatlan. 19 százalékpontot szerzett Michal Šimečka és Richard Sulík.

 hirdetes_300x300  

 

A lista legvégén Milan Majerský, Igor Matovič, Jana Dubovcová, Michal Palković és Miroslav Wlachovsky kullognak. Forró Krisztián, a Szövetségi vezetője a megkérdezettek hat százalékának bizalmát szerezte meg. Azonban hozzá kell tenni, hogy a válaszadók 41 százaléka sosem hallott róla.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!