Nyitókép: SITA/Diana Černak

 

Zuzana Čaputová szlovák államfő szerda reggel Németországba repült, hogy Magdeburgban átvegye az Ottó császár díjat, amellyel olyan személyiségeket és intézményeket tüntetnek ki, akik rendkívüli módon hozzájárultak az európai integráció folyamatához, különös tekintettel Közép-, Kelet- és Délkelet-Európa államaira.

 

„A díjat a szlovák államfő Európa-párti irányultságáért, valamint a jogállamiság, a béke és a szabadság melletti eltökéltségéért kapja”

 

– jelentette be Magdeburg városa az I. Nagy Ottó szász hercegről és német-római császárról elnevezett kitüntetés kapcsán. Az ünnepélyes ceremóniára a magdeburgi székesegyházban kerül sor.

 

 hirdetes_300x300  

Az díjátadó előtt az államfő Szász-Anhalt szövetségi tartomány vezetőivel, és az ott élő szlovákokkal találkozik. A találkozón részt vesz Peter Dovhun gazdasági miniszter és Daniel Bútora, az oktatási tárca vezetője.

 

Az Ottó császár díjat 2005 óta ítélik oda, kétévente. Korábban többek között Richard von Weizsäcker volt német államfő, Angela Merkel volt német kancellár, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és Klaus Johannis román elnök kapta meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!