Nyitókép: Martin Medňanský/SITA

 

Az új pozsonyi Bory Kórház szeptembertől üzembe helyezi a sürgősségi ügyeletet. A sürgősségi ügyelet péntektől (szeptember 1-től) a sürgősségi egészségügyi szolgálat járművei, hétfő (szeptember 4.) reggeltől pedig a lakosság számára is működni fog. Sürgősségi ellátásban csak felnőtt betegeket részesít – tájékoztatott a Svet zdravia hálózat PR-szakértője, Bianka Krejčíová.

 

Elmondása szerint a kórház személyi, anyagi és technológiai szempontból is teljes mértékben felkészült az új részleg megnyitására. A tervek szerint évente 40 000 beteget ellátását tervezik a sürgősségi osztályon.

 

A Bory Kórház sürgősségi osztálya szeptember 1-jétől reggel hét órától fogadja a sürgősségi orvosi szolgálat által Malacka, Pozsonybeszterce (Záhorská Bystrica), Lamacs és Dévényújfalu (Devínska Nová Ves) vonzáskörzetéből behozott betegeket – közölte a minisztérium.

 hirdetes_810x300  

 

Tekintettel arra, hogy a Bory Kórház sürgősségi osztálya fokozatosan áll át a teljes működési üzemmódba, hétfő reggel 7.00 óráig a malackai kórház sürgősségi szolgálata várja a betegeket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!