Nyitókép: ZSSK

 

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) a tanévkezdéssel összefüggésben csütörtöktől hétfőig (szeptember 4-ig) öt megerősítő expressz vonatot és 12 megerősítő gyorsvonatot indít. A műszaki lehetőségek függvényében néhány menetrend szerinti vonatot és öt IC-vonatot is megerősítenek. Ezzel egy időben közzétették a regisztrációs űrlapot a diákok 100%-os utazási kedvezményére jogosító igazolvány kiállítására – tájékoztatott Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője.

 

A ZSSK azt javasolja, hogy az ingyenes utazásra jelentkezők fordítsanak fokozott figyelmet az igazolvány kiállításához szükséges regisztrációs űrlap kitöltésére a teljes regisztrációs folyamat gördülékenysége érdekében. „Fontos, hogy minden szükséges adatot kitöltsenek és megerősítsenek, különösen a tanulói/hallgatói státusz időtartamára vonatkozó információkat“ – mondta a ZSSK.

 

A ZSSK szóvivője jelezte, hogy a kérvényező által látogatott iskolának meg kell adnia és meg kell erősítenie azt az időpontot, amikortól és ameddig a kérvényező az adott tanévben, illetve akadémiai évben tanuló lesz az iskolában, továbbá fel kell tüntetni az évfolyamot, amelyet a tanuló az adott tanévben látogatni fog. Továbbá meg kell adni a tanulmányi idő hosszát években, illetve az utolsó évfolyam esetén a hallgató záróvizsgájának időpontját. A regisztrációs űrlap elérhető a ZZSK honlapján.

 hirdetes_810x300  

 

A külföldi iskolákban tanuló diákok és hallgatók számára a ZSSK új regisztrációs űrlapot is kínál szlovák-angol és szlovák-német változatban. „Ez azt jelenti, hogy ha egy külföldi iskola a ZSSK regisztrációs űrlapján megerősíti a diák tanulói vagy hallgatói státuszát, akkor nem szükséges bemutatni az iskolalátogatásról szóló igazolást és annak szlovák vagy cseh nyelvű hivatalos fordítását, mint korábban” – magyarázta Kováč.

 

A szünidő végén és a tanév elején közlekedő megerősítő vonatok listája minden részlettel megtalálható a ZSSK honlapján.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!