Nyitókép: pxhere.com

 

Szeptember 4-én, hétfőn több mint 720 ezer diák kezdi meg a 2023/24-es tanévet Szlovákiában, közülük nagyjából 507 ezren az alapiskolák, 215 ezren pedig pedig a középiskolák padjait koptatják majd. Országszerte 60.058 kiselsős ismerkedik majd majd a betűk és számok tengerével.

 

Jól járnak idén a diákok, hiszen minden államünnep vagy munkaszüneti nap hétköznapra esik, így több lesz a szabadidejük, mint általában a tanév közben.

 

Az első hosszú hétvégének rögtön szeptemberben örülhetnek, hisz 15-e (Hétfájdalmas Szűz Mária) péntekre esik. Ezt követően jön az őszi szünet október 28-tól november 1-ig (szombat-szerda).

 

 hirdetes_300x300  

Miután november 17-e (a bársonyos forradalom évfordulója) péntekre esik, így újabb hosszú hétvégének örülhetnek majd a diákok. A téli szünet december 23-án (szombat) kezdődik, és január 7-én ér véget, a diákok január 8-án ülnek ismét iskolapadba.

 

Félévi szünet híján a következő pihenőre februárig kell várni. Besztercebánya, Zsolna és Trencsén megye február 17-től február 25-ig tartja a tavaszi szünetet, Kassa és Eperjes megye diákjai február 24-től március 3-ig, Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megye tanulói pedig március 2-től március 10-ig pihenhetnek majd.

 

Ez utóbbi három megyében alig három hetet kell csak várni a húsvéti szünetre, mely március 28-án veszi kezdetét és április 2-ig tart.

 

Május 1-je és 8-a is szerdai napra esik, ezek az utolsó pihenéssel töltött napok a nyári szünet előtt, mely 2024-ben június 29-én veszi kezdetét és szeptember 1-ig tart majd.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!