Nyitókép: Facebook

 

A belügyminisztérium arra kéri a politikai pártokat, hogy tartózkodjanak a dezinformációk terjesztésétől, és ne vezessék félre a társadalmat a migráció kérdésében.

 

Mint a minisztérium kifejtette, ha a politikusok valóban segíteni akarnak ebben az ügyben, azt úgy tehetik meg, hogy együttműködnek a kérdés konstruktív megoldásában.

 

Minden gyanús esetet kivizsgálnak

 hirdetes_810x300  

 

 „Igyekszünk megfelelő körülményeket biztosítani azon polgárok és külföldiek számára, akik adataik feldolgozására és nyilvántartásba vételre várnak. Ez az Európai Unió minden országában bevett eljárás”

 

– hangsúlyozta a tárca.

 

Egyúttal konstatálta, hogy Szlovákia polgárai nyugodtan alhatnak.

 

„Sem Nagykürtösön, sem Szlovákia más részén nem regisztráltuk a közrend megsértését ezen személyek részéről. A rendőrség minden olyan eseményt kivizsgál, ahol fennáll a közrend megsértése, bűncselekmény elkövetése vagy vétség gyanúja”

 

– közölte a belügyminisztérium.

 

A tárca tájékoztatása szerint Nagykürtösön átmeneti állomáshelyet hoztak létre, amely lehetővé teszi a szükséges folyamatok biztosítását és a külföldiek jelenlétének ellenőrzését.

 

Néhány óráig tartózkodnak itt

 

 „Az adataik feldolgozását az idegenrendészet folytatja. A cél az állampolgárok biztonságának biztosítása és egyben a migrációs folyamatok átláthatóbbá tétele”

 

– magyarázta a minisztérium, hozzátéve, hogy a migránsok általában néhány órát tartózkodnak a létesítményben.

 

„A mobil WC-k mellett ágyak és hálózsákok formájában pihenőhely áll rendelkezésükre, különösen a külföldiek veszélyeztetett csoportjai számára”

 

– tette hozzá a minisztérium.

 

A belügyi tárca hozzátette, hogy a migrációs probléma megoldása kapcsán az operatív intézkedéseket hosszú távon előkészített jogszabályi változtatásokkal kívánja ötvözni.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!