Nyitókép: SITA

 

A szlovák rendőrség az illegális migránsok kilétének meghatározása során két terroristát azonosított, jelentette Hamran István. A szlovák országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a migránshelyzet miatt kihirdetett rendkívüli helyzetre való tekintettel nem lehet őket kiutasítani az országból.

 

Hamran egyúttal kijelentette, hogy a megnövekedett migránshelyzettel kapcsolatban egyelőre nincs tudomásuk elkövetett kihágásról vagy törvénysértésről. Az országos rendőrfőkapitány azt is elmondta, sajnálatos, hogy egyes pártok és politikusok a témát a választási kampányban használják fel.

 

 hirdetes_810x300  

Ahogy arról beszámoltunk, Solymos László, a nemzetárulókból álló Most-Híd elnöke tegnap azzal vádolta meg köztveve Magyarországot, hogy az Orbán-kormánynak köze van a migránsok megjelenéséhez a szlovák-magyar határon. Bejegyzéséből az következik, hogy Solymos szerint Orbán Viktor Lukasenko fehérorosz diktátorhoz hasonlóan így akarja befolyásolni a szlovákiai parlamenti választásokat a Robert Fico vezette Smer javára.

 

Botrány: A Most-Híd közvetve azzal vádolja Magyarországot, hogy migránsokat szállít a szlovák határra

 

A Körkép.sk kérdéseket intézett a témában a magyar kormányszóvivőhöz és a Szövetség elnökéhez is. Amint választ kapunk tőlük, beszámolunk róla olvasóinknak.

 

Hamran szerint a mostani helyzet súlyosabb a 2015–2016-os migránsválság első hullámánál is, a szlovák rendőrségnek pedig nincs kapacitása arra, hogy teljes szélességében lezárja a szlovák-magyar határt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.