Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Zuzana Čaputová szlovák államfő élettársa szerdán Ukrajnába utazott, ahol részt vesz az elnökfeleségek és -férjek csúcstalálkozóján. A kijevi eseményre Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka hívta meg.

 

Az európai államfők partnereinek harmadik csúcstalálkozójának témája a mentális egészség lesz. „Szó lesz az ellenállóképesség és a mentális egészség törékenysége közötti egyensúlyról, a háború mentális egészségre gyakorolt ​​hatásáról, valamint a fiatal generációt sújtó problémákról“ – mondta Martin Strižinec, az államfő szóvivője.

 

Az ukrán first lady által kezdeményezett csúcstalálkozón a mentálhigiénés szakértők mellett jelen lesz Csehország, Litvánia, Észtország first ladyje és a szlovén elnök férje is. Az egyik panelbeszélgetést Stephen Fry brit színész moderálja, a következőben pedig Richard Gere amerikai színész Rizmannal együtt szerepel.

 hirdetes_810x300  

 

Juraj Rizmant a civil társadalom fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Filip Vagač és a Lelki Egészség Liga igazgatója, Andrej Vršanský kísérte el Ukrajnába.

 

Rizmannak a csúcson kívül egy másik, a háború utáni újjáépítéshez és humanitárius projektekhez kapcsolódó programja is van Ukrajnában, amelyben szlovák és szlovák civil szervezetek vesznek részt – tájékoztatott Čaputová szóvivője.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!