Nyitókép: Robert Fico Fb-oldala, reprofoto

 

Hétfőn, szeptember 11-én sokadik kísérletre sem sikerült megnyitni a parlament rendkívüli ülését. Az ülésteremben 56 képviselő prezentált. A törvényhozás változtatni szeretne az eddigi joggyakorlaton, melyet még a Smer indítványára fogadtak el korábban, és a jelenlegi migránstorlódást is okozza a szlovák-magyar határszakaszon.

 

Korábban ugyanis Robert Fico pártjának indítványára fogadták el az ún. menlevél gyakorlatot, mely a migránsokkal kapcsolatos intézkedéscsomag keretében kötelezi a szlovák rendvédelmi szerveket arra, hogy dokumentumot állítsanak ki az illegális migránsoknak. Ez a menlevél vált most kívánatos dokumentummá sokak számára, halmozva a migránsproblémát. A rendkívüli ülésen úgy változtatnának a jogszabályon, hogy a dokumentum kiadása csak lehetőség, nem pedig kötelesség legyen a rendőrség számára.

 

 hirdetes_810x300  

Három héttel a választások előtt ugyanis a Smernek kellemetlen szembesülnie korábbi döntésével, így bojkottálja az ülést, és vele együtt a Hlas, illetve a Sme rodina és az SaS képviselői is. Lásd a szavazást ITT.

 

Miközben tehát a Smer populista módon Nagykürtösön a migránsok táborában fotózkodik és gyors megoldást követel a kialakult helyzetre, saját maga is akadályozza a megoldás elfogadását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!