Nyitókép: TASR

 

A külföldről, postai úton keresztül szavazó regisztrált választók mintegy 61 százaléka még nem szavazott. A belügyminisztérium ezért felhívta a figyelmet arra, hogy alig két hét maradt a visszaküldési boríték feladására és kézbesítésére.

 

Jövő héten, szeptember 20-án, szerdán jár le a választási anyagok ismételt külföldre küldésére vonatkozó kérelem benyújtásának határideje.

 

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a levélben szavazásra csaknem 73 ezer választópolgár jelentkezett, de csak 28 500 visszaküldési borítékot tartanak nyilván. A tárca egyúttal figyelmezteti a külföldön élő választópolgárokat, hogy szavazatuk csak abban az esetben kerül beszámításra, ha a visszaküldött boríték legkésőbb szeptember 29-én, pénteken 12.00 óráig beérkezik a belügyminisztérium iktatójába.

 hirdetes_300x300  

 

 „Abban az esetben, ha az eredeti küldemény kézbesítetlenként vagy át nem vett küldeményként került vissza a belügyminisztériumba, a választók e-mailben értesítést kapnak. Ezt követően kérhetik az anyagok újraküldését, és egyben lehetőségük van a kézbesítési cím megváltoztatására. Az újbóli küldeményt a kérelem benyújtását követő egy, legfeljebb két munkanapon belül küldjük meg a választópolgárnak”

 

– tájékoztatott a belügyminisztérium.

 

A tárca azt javasolja, hogy a választópolgárok figyeljék postafiókjukat, ahol megkapják a küldemény iktatószámáról szóló tájékoztatást, amellyel nyomon tudják követni, hogy mikorra várhatják címükre a küldeményt.

 

„A Poste Restante szolgáltatás esetén a címzett a küldemény postán való tárolásáról nem kap értesítést, és annak kézbesítését az adott postán folyamatosan ellenőriznie kell”

 

– figyelmeztetett a minisztérium.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!