Nyitókép: SITA

 

A Szlovákiai Püspöki Konferencia (KBS) közleményben figyelmeztette a keresztényeket arra, hogy ne szavazzanak olyan politikai pártokra vagy parlamenti képviselőkre, akik támogatják az „ideológiai gyarmatosítást”, és egyetértenek az abortusszal, a bejegyzett élettársi kapcsolattal, az eutanáziával vagy a gender ideológiájával, valamint olyan pártokra sem, akik téves információkat, gyűlöletet terjesztenek.

 

A KBS ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem vesznek részt politikai kampányban, a párt- és egyéni jelöltek megválasztása az egyes választókon múlik. A közleményben a püspökök arra biztatják a keresztényeket, hogy tanulmányozzák át a politikai pártok programjait, és ne érzelmeik alapján döntsenek.

 

„Az emberekben ugyan elterjedt a társadalmi és politikai eseményekkel szembeni nemtörődömség és beletörődés, mégis arra biztatjuk Önöket, hogy ne engedjen az érdektelenségnek és a passzivitásnak, hanem hozzanak olyan döntéseket, amelyek minden polgára számára a közjót és jólétet, a Szlovákiáért való felelősséget szolgálják ”

 

– közölte a KBS.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.