Nyitókép: Getty Images/iStock

 

A Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma megkezdi a COVID-19 betegség elleni oltást az új, adaptált Comirnaty Omicron XBB.1.5 vakcinával. Az oltás szeptember 25-től, hétfőtől indul a kiválasztott oltóközpontokban. Az érdeklődők a korona.gov.sk oldalon regisztrálhatnak.

 

„A vakcina 12 évesnél idősebb személyeknek egyszeri 0,3 ml-es adagban adható be legkorábban a COVID-19 betegség elleni utolsó oltás beadása után három hónappal, függetlenül a korábbi dózisoktól és vakcináktól” – magyarázta az egészségügyi tárca.

 

Az oltást a kiválasztott oltóközpontokban végzik. A lista a www.health.gov.sk/Clanok?mzsr-covid-ockovanie-vakcina-adaptovana weboldalon található. Az oltás a következő tíz hétben lehetséges.

 hirdetes_300x300  

 

„A minisztérium az oltás iránti érdeklődéstől függően folyamatosan felülvizsgálja a helyzetet” – tette hozzá a tárca.

 

A minisztérium szerint a COVID-19 továbbra is hosszú távú egészségügyi következményekkel járhat. „E kockázat megelőzésének legjobb módja a védőoltás. Az állam a Szlovák Köztársaságban minden állampolgár számára ingyenes oltást biztosított – minden állampolgár felelőssége, hogy megvédje saját egészségét” – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!