Nyitókép: tvnoviny.sk

 

Igor Matovič büntetőfeljelentést tett Robert Kaliňák volt belügyminiszter és mások ellen a Smer-SD sajtótájékoztatóján történt múlt heti verekedés miatt. Matovič eredetileg nem tervezte, hogy büntetőfeljelentést tesz, ám szavai szerint több ügyvéd is megkereste őt. Azt állítja, hogy a köz érdekében cselekszik.

 

Matovič szerint Kaliňák legalább három bűncselekményt követett el, méghozzá a rablás, az idegen tulajdon megrongálása, valamint a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményét. Tekintettel arra, hogy ezeket a bűncselekményeket különleges indítékkal követték el, ami súlyosbító körülmény, valamint védett személy ellen, ami szintén súlyosbító körülmény, a büntetési tétel 7 és 12 év között mozoghat – magyarázta az OĽANO és barátai pártkoalíció vezetője. Kaliňákon kívül még négy másik személyről is beszélt, akiket elkövetőknek nevezett.

 

Igor Matovič múlt szerdán zavarta meg a Smer-SD illegális migrációval kapcsolatos sajtótájékoztatóját, és konfliktusba keveredett Kaliňákkal, aki el akarta venni tőle a mikrofont. Matovič megrúgta Kaliňákot, majd a szintén Smer-SD színeiben induló Richard Glück megütötte Matovičot. Kaliňák már korábban büntetőfeljelentést tett.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!