Nyitókép: Diana Cernák/SITA

 

Robert Fico, a Smer-SD vezetője az RTVS „Szombati párbeszédek” című vitaműsorában az ukrán gabona kérdését érintve kijelentette, hogy az ukrán politikusok saját tapasztalata szerint nem vehetőek komolyan, hiszen amikor Szlovákiának volt szüksége segítségre, akkor az ukránok nemet mondtak, most pedig kizsigerelik Európát.

 

Elmondta, hogy az ukrán gabona nagy mennyiségben került Szlovákiába. Szlovákiának azonban nincs szüksége az ukrán gabonára, hiszen az ország kétszer többet termel, mint amire szükség van – a többletet Szlovákia Nyugaton értékesíti. Fico arra figyelmeztetett, hogy ha most Nyugatra az olcsó ukrán gabona jön, akkor a szlovák piac veszélybe kerül. Kijelentette: A tiltást ki kell terjeszteni a többi mezőgazdasági termékre.

 

Fico Orbán Viktor magyar miniszterelnök narratíváját felkarolva elmondta: az ukrajnai háború megoldása a béke. Hiú ábránd, hogy Oroszország bármikor is feladná a Krímet. Fico aláhúzta: abba kell hagyni az öldöklést, csak a béke lehet a megoldás. Arra a felvetésre, hogy Oroszország egész Kelet-Európát fenyegeti, Fico azt felelte, hogy az oroszok egy járási besorolású utat sem képesek elfoglalni, nemhogy Kelet-Európát.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.