Nyitókép: pravda.sk

 

Amennyiben jövő évtől új egészségbiztosítóhoz szeretne tartozni, szeptember 30-ig maradt ideje az egészségbiztosító-váltásra. Egészségbiztosítót évente csak egyszer lehet cserélni.

 

Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) szerint az biztosítóváltáshoz meggondoltan kell hozzáállni, és figyelembe kell venni az egészségügyi állapotunkat, illetve az abból adódó szükséges egészségügyi szolgáltatásokat. Az egyes egészségbiztosítók által felkínált előnyöket ajánlatos a weboldalukon ellenőrizni.

 

A hivatal egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a biztosított beadta a kérelmét a biztosítóváltásra (2024. január 1-jétől), de menet közben mégis meggondolta magát, indoklás nélkül 2023. október 31-ig van ideje a jelentkezés visszavonására.

 

 hirdetes_300x300  

Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha a biztosított úgy gondolja, hogy adatait meghamisították, a biztosítóváltásra való kérvényt nem ő írta alá. Emellett a biztosított feljelentést is tehet a rendőrségen az adataival való visszaélés miatt.

 

A biztosítóváltásról a biztosítottnak informálnia kell munkáltatóját is.

 

Szlovákiában három egészségbiztosító van, az állami Általános Egészségbiztosító, illetve két magánbiztosító, a Dôvera és az Union.

 

Körkép.sk, spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!