Nyitókép: SITA/Andrea Mezeiová

 

Nem volt büntetett előéletű az a férfi, aki szerdáról csütörtökre virradóra az ablakból lőtt emberekre Pozsonyhidegkúton (Dúbravka). Korábban csak pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatos szabálysértés miatt foglalkozott vele a rendőrség. A rendőrség szerint a férfi hirtelen felindulásból követhette el tettét. Az elkövető belehalt sérüléseibe, miután egy rendőr rálőtt – tájékoztatott Štefan Hamran országos rendőrfőkapitány csütörtökön.

 

Vétlen járókelőkre lövöldözött egy férfi Pozsonyban

 

„Ez ellen a személy ellen soha nem indítottunk vizsgálatot“ – mondta Hamran a támadóról. Megerősítette ugyanakkor, hogy a férfi lakhelyéről az idei évben már kilenc bejelentés érkezett a rendőrökhöz pirotechnikai eszközök használata miatt.

 hirdetes_300x300  

 

„Egy esetet leszámítva azonban konkrét személyt, illetve lakást soha nem tudtak megjelölni“ – pontosított. Bár a rendőrök később le akarták ellenőrizni a férfi lakását, az érintett nem nyitott ajtót, nem kommunikált a rendőrökkel, és a felszólításra sem reagált. Hasonlóképpen szülei sem, akikkel a támadó egy háztartásban élt.

 

A lövöldözést követően a rendőrök a férfi lakásában öt, legálisan tartott fegyvert foglaltak le, amelyek a lövöldöző apjáéi voltak. Robbanószereket nem találtak. „Csupán szórakozásra szánt pirotechnikai eszközöket találtunk, amelyek birtoklása és használata nem bűncselekmény” – tette hozzá Hamran.

 

Hamran köszönetett mondott a rendőrök gyors beavatkozásáért. Kiemelte azt az újonc rendőrt, aki lelőtte a támadót. Az érintett rendőr mindössze két és fél hónapja van szolgálatban.

 

Az éjszakai lövöldözés során négy személy megsérült. A Pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője szerint két sérültet meg kellett műteni, a harmadikat a kórházi ellátást követően hazaengedték. A negyedik sérültet a Bory Kórházban látták el, állapota stabil.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!