Nyitókép: archív

 

Összesen 86 jelölt esett ki a szlovák törvényhozásba való bejutásért folytatott versenyből. Hogy kikről van szó, annak listáját a szavazóhelyiségekben jól látható helyen kifüggesztik. Egyetlen politikai szervezet sem lépett vissza a választásoktól. A jelöltek legkésőbb a választások kezdete előtt 48 órával, azaz csütörtök reggel 7.00 óráig mondhattak le, vagy hívhatta őket vissza a párt, melynek színeiben indultak.

 

Kilenc politikai pártból összesen 80 személy jelezte megadott határidőig, hogy visszalép a választásoktól. Négy személyt három pártból maga a párt hívott vissza. Ketten pedig elhunytak a jelöltek közül.

 

 hirdetes_810x300  

Az így kiesett jelöltekre vonatkozó adatok a szavazólapon maradnak, de nem veszik figyelembe a mandátumok kiosztásánál. E jelöltek névsorát a szavazóhelyiségekben is közzéteszik. Ugyanúgy a paraván mögött, ahol szavazunk, így a választópolgárok közvetlenül szavazatuk leadásánál is ellenőrizhetik, hogy helyesen jelölték-e meg a szavazólapot.

 

Szlovákiában szeptember 30-án, szombaton előrehozott parlamenti választásokat tartanak. A választásokon 24 politikai párt és mozgalom, valamint egy koalíció indul. Szlovákiában hozzávetőleg 4,3 millió szavazó él.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!