Nyitókép: TASR – Roman Hanc

 

Minden választás fontos, de a parlamenti választások az ország jövője, fejlődése szempontjából fontosak. Aki nem megy el szavazni, az közömbös – vélik a pozsonyligetfalui Poloreckého utca idősotthonának lakói. Azt üzenik, hogy azoknak, akik önként döntenek úgy, hogy nem élnek szavazati jogukkal, nincs joguk kritizálni.

 

„Amióta szavazati jogom van, egyetlen választást sem hagytam ki. Érdekel, hogy mi történik itt. Szeretem Szlovákiát, és soha nem mennék külföldre”

 

– mondta a 78 éves Melánia Čipkárová.

 

 hirdetes_300x300  

Fontosnak tartja a parlamenti választásokat, hiszen véleménye szerinte az állam irányítása nemcsak az elnökön múlik, hanem mindenkin, aki a parlamentben minden állampolgárt érintő fontos ügyekben dönt. Szerinte szívből, a legjobb tudásunk és lelkiismeretünk szerint kell szavazni. A választáson való részvételt jogának tekinti, és a választáshoz való közömbös hozzáállását nem tartja helyesnek, és nem is érti.

 

A 82 éves Elena Chmelová is elment szavazni, elsősorban gyermekei és unokái jövője érdekében. Szerinte a parlamenti választásokkal sok dolog változhat meg Szlovákiában.

 

„Úgy gondolom, hogy nagyon felelősségteljesen kell hozzájárulnunk az urnákhoz, és meg kell fontolnunk, hogy milyen jövőt választunk”

 

– konstatálta. Nem gondolja, hogy egy szavazat nem számít, szerinte mindegyiknek fontos értéke van. A szavazni nem akaróknak pedig azt üzeni, hogy a választások után ne panaszkodjanak, és „higgadtan viseljék azt a sorsot, amelyet a választók előkészítettek”.

 

A 80 éves Eva Veřmiřovská kötelességének tartja, hogy szavazzon. Számára fontos, hogy milyen országban szeretne élni.

 

„Jobb és összetartóbb országot szeretnék, mert jelenleg ez egy kicsit megosztott, felforgatott“

 

– mutatott rá. Nem ért egyet azzal a véleménnyel, hogy egy szavazat nem lehet döntő, szerinte szavazni kell, nem azon gondolkodni, hogy elmegyek-e szavazni vagy sem.

 

A 92 éves Stanislav Velický is arról beszélt, hogy kötelessége szavazni. Szerinte minden szavazatnak súlya van, ő maga minden választáson részt vett. „Szavazni kell, ez egyértelmű“ – mondta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!