Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

A három legfőbb közjogi méltóság már leadta voksát a szombati parlamenti választásokon. Zuzana Čaputová szlovák államfő Bazinban, Boris Kollár házelnök és Ódor Lajos miniszterelnök Pozsonyban szavazott.

 

Zuzana Čaputová elnök szerint az embereknek joguk, de ugyanúgy felelősségük és lehetőségük van kinyilvánítani, hogy milyennek akarják látni Szlovákiát a jövőben.

 

„A mai napon lehetőség nyílik véleménynyilvánításra. Mindannyiunk szavazata egyforma értékű, mindannyiunk egyformán hallható lesz ma. Ezért szeretném megkérni mindazokat, akik még tétováznak a választásokkal kapcsolatban, hogy menjenek el szavazni“

 

 hirdetes_300x300  

– mondta az államfő.

 

A leendő kormány egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a lehető legnagyobb társadalmi megbékélést próbálja elérni. Szerinte azért fontos a részvétel, hogy a választások úgy alakuljanak, hogy Szlovákia minden polgáráról minél több véleményt nyilvánítson ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy a választások után az alkotmánynak megfelelően kész úgy eljárni, hogy a lehető leggyorsabban megalakuljon az új kormány, amely a parlament többségi támogatását élvezi.

 

„Nagyon fontos, hogy elmenjen választani. Bármelyik pártot is választja, ne bízza a véletlenre, mert a szavazata elveszik, és olyan pártok között osztódik szét, amelyekkel talán nem ért egyet”

 

– mondta Boris Kollár házelnök, miután leadta szavazatát.

 

Ódor Lajos miniszterelnök rámutatott: több párt közül lehet választani, mindenki saját maga és aszerint választ, hogy milyen Szlovákiát szeretne látni.

 

„Én csak arra kérek minden polgártársat, akinek fontos ennek az országnak a jövője, hogy szavazzon, mert ha nem megy el szavazni, akkor valaki más fog dönteni Ön helyett. Talán egy olyan ember, akinek a véleményével nem ért egyet“

 

– jelentette ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!