Nyitókép: SITA

 

Az SNS-ben nem látnak értelmesebb alternatívát, mint kormányt alakítani a Smer-SD, a Hlas-SD és az SNS pártokból. Ezt Tomáš Taraba, az SNS jelöltje mondta a Markíza Na telo című televíziós műsorban a választások másnapján.

 

Taraba szerint meg kell várni a Smer-SD és a Hlas-SD közötti tárgyalások megkezdését. Hangsúlyozta, hogy az SNS „nem fekszik le senkinek”, de a leglogikusabbnak az SNS megszólítása tűnik. Taraba kijelentette, hogy a parlamenti frakció véleményét illetően egységes lesz és egyben marad a választási időszak végéig.

 

 hirdetes_300x300  

Taraba szerint a Smer-SD jelentős mandátumot kapott a választóktól, a Hlas-SD pedig jó eredményt ért el. Ezeknek a pártoknak a lehető leggyorsabban találkozniuk kell, tekintettel az állami költségvetés vagy az energetikai helyzetet megoldó törvények elkészítésének szükségességére is.

 

Tarabának nem okoz gondot, ha együttműködés lesz a konzervatívokkal is, de szerinte meg kell állapítani, mit várnának el a KDH-tól egy esetleges négyes koalícióban. Ebben az esetben alkotmányos többségről lenne szó. Jelenleg azonban nem gondol olyan alkotmányos törvényre, ahol a négyes koalíciónak értelme lenne.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!