Nyitókép: TASR – Pavel Neubauer

 

A parlamenti választások standard módon zajlottak, nem hamisították meg, az eredmények érvényesek – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök, miután az Állami Választási Bizottság elnöke, Ladislav Orosz átnyújtotta neki a parlamenti választások eredményéről szóló jegyzőkönyvet.

 

Kollár közlése szerint kisebb részleteket leszámítva a választások a szokásos módon zajlottak.

 

„A választásokat nem hamisították meg, az eredmények érvényesek. A választások előtt sokan attól tartottak, hogy a választásokat meghamisítják. Semmi ilyesmi nem bizonyosodott be, semmi ilyesmi nem történt, a választások abszolút tisztességesen zajlottak”

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá.

 

A parlament elnöke kiemelte a magas részvételi arányt, és köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik elmentek szavazni. Tisztázta, hogy október 9-én vagy 10-én a szlovák parlament történelmi épületében, a pozsonyi Vármegyeház téren (Župné námestie) minden megválasztott parlamenti képviselő megkapja a megválasztásáról szóló oklevelet.

 

Kollár tájékoztatása szerint a parlament alakuló ülésének összehívásával kapcsolatban Zuzana Čaputová államfőre várnak, akinek 30 napja van erre. Ha ezt nem teszi meg, a parlament a választási eredmény kihirdetését követő 30. napon összeül. Az alakuló ülésen választják meg a parlament új vezetőségét.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!