Nyitókép: SITA/AP

 

Egy orosz győzelem az ukrajnai háborúban kilencszer többe kerülne nekünk. Ezt a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala jelentette be a közösségi oldalán, mondván, hogy Ukrajna támogatása a legolcsóbb lehetőségünk.

 

Szlovákia, Lengyelország, Magyarország és Románia eddig több mint ötmilliárd eurós katonai és nem katonai segélyt adott Ukrajnának.

 

A kormányhivatal további állítása szerint Oroszország győzelme esetén egy agresszív hatalom szomszédságában találnánk magunkat, és évente kétmilliárd euróval többet kellene költenünk saját hadseregünkre.

 hirdetes_300x300  

 

Egyúttal országunk kockázatos állammá válna, és évente 900 millió euró értékű külföldi befektetéstől esnénk el.

 

A kormányhivatal ugyanakkor azt állítja, hogy Ukrajna integrációja az Európai Unióba és a NATO-ba gazdasági növekedést tenne lehetővé, ami hazánkat is pozitívan érintené.

 

„Sokak számára kényelmes megoldás lehet a harcok azonnali lecsillapítása és a befagyott konfliktushoz vezető fokozatos út, de az előnyök ebben a forgatókönyvben sem haladják meg a potenciális költségeket”

 

– kommentál egy másik lehetőséget a kormányhivatal.

 

Kifejtette, hogy a fronton kialakult patthelyzet akadályozná Ukrajna és szomszédai gazdasági fejlődését, és bármikor fegyveres összecsapássá fajulhatna.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.