Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök rendőrcirkusznak tartja a Fun Rádió pozsonyi székházában történt reggeli razziát, amellyel a rendőrség a határvédelemmel kapcsolatos kudarcát akarja leplezni. Hangsúlyozta: az akciónak semmi köze a politikához. Kollár szerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) tagjai olyan számlákért jöttek, amelyeket már három hónapja átadtak.

 

Kollár nem tudta megmondani, hogy konkrétan milyen dokumentumok iránt érdeklődtek a rendőrök. A rádió vezetőségétől tudta meg, hogy számlákról volt szó, amelyek a beszállító-vevő kapcsolatokat érintették.

 

Pozsony-szerte razziázik a NAKA, Kollár Fun Rádiójánál is

 hirdetes_300x300  

 

„Nem én vezetem a rádiót, nem járok oda, nem szólok bele a dolgokba. A cég vezetése kezeli azt, hogy kitől vásárol, kinek ad el, milyen reklámot sugároz” – magyarázta Kollár, aki szavai szerint nem ügyvezetője és nem is hivatalos képviselője a rádiónak, hanem csak a juttatások végfelhasználója. Arról is tájékoztatott, hogy senkit sem tartóztattak le, és senki ellen sem emeltek vádat a razzia során.

A parlament elnöke kifogásolta, hogy a rendőrök öt autóval jöttek beszedni négy olyan számlát, amelyek három hónapja a NAKA rendelkezésére állnak. Szerinte a rendőrség vezetése ezzel az akcióval a határvédelmi alkalmatlanságukat akarja leplezni. Emlékeztetett arra, hogy szerda óta Lengyelország, Ausztria és Csehország is ellenőrzést vezetett be a szlovák határokon.

 

„Nagyon sajnálom, hogy ily módon leplezik a dolgokat, mert nekem ez nem tűnik másnak, csak cirkusznak“ – mondta.

 

Szerda délelőtt a NAKA tagjai a Targety akció keretében 17 helyszínen razziáztak Szlovákia-szerte. Az akció célja a 2011 és 2021 között feltehetően mintegy 7,5 millió euró áfás károkozással elkövetett nagyarányú gazdasági bűncselekmény tisztázása volt.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!