Nyitókép: Polícia SR via zahori.sk (a kép illusztráció)

 

A szlovák-magyar határon végzett szúrópróbaszerű ellenőrzések megnehezítik az országok közötti átutazást, különösen a Magyarországon dolgozók számára – mondta Lestyánszky Viktor, a Nagykürtösi járásban található Ipolyhídvég (Ipeľské Predmostie) község polgármestere a TASR-nek.

 

Elmondása szerint a dél-szlovákiai régióból sokan Magyarországon dolgoznak. Hozzátette: habár a határ nincs teljesen lezárva, csak fokozott ellenőrzésről van szó, de ez mindenképpen késedelmet okoz a munkában.

 

Megjegyezte, hogy a szlovák-magyar határon a migránsok számának csökkenéséről szóló hírek nem érintik Ipolyhídvéget, hiszen itt „naponta 40-50 ember halad át a falunkon, a napi rekord 120 fő volt”. Az ő szemszögéből nézve a határellenőrzés nem fogja csökkenteni a faluba irányuló migrációt.

 hirdetes_300x300  

 

„Az intenzitás pontosan ugyanolyan, vagy még nagyobb, mint néhány héttel ezelőtt.”

 

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy nem észlelt semmilyen konfliktust a helyiek és a külföldiek között Szlovákia területén. Ami a rendet illeti, továbbra is sok szemetet hagynak maguk után. Ha külföldiek jelennek meg a faluban, értesítik a rendőrséget, akik értük jönnek és busszal elviszik őket.

 

A szúrópróbaszerű ellenőrzések október 14-ig tartanak, és elsősorban a gyanús járművekre összpontosítanak. Az intézkedés célja, hogy csökkentsék a Szlovákián keresztül más uniós országokba átutazó illegális migránsok számát. A kormány szerdán döntött az ellenőrzésekről a szlovák-magyar határszakaszon.

 

Teraz.sk nyomán

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!