Nyitókép forrása: GLOBSEC

 

Elkezdődött a GLOBSEC atlantista agytröszt Tatra Summit 2023 találkozója, amelynek egyik kiemelt házigazdája és előadója Vass Róbert alapítón kívül Bajnai Gordon egykori magyar miniszterelnök, aki jelenleg a GLOBSEC igazgatótanácsi tagja, és mellesleges szoros kapcsolatokat ápol a magyarországi ellenzékkel. A GLOBSEC fóruma vasárnap ér véget.

 

A GLOBSEC idei tátrai csúcstalálkozóján a szlovák kormány miniszterei is részt vesznek, mint Miroslav Wlachovský megbízott külügyminiszter, Peter Balík informatizációért és beruházásokért felelős megbízott miniszter, Horváth Mihály megbízott pénzügyminiszter, Lívia Vašáková uniós forrásokért felelős helyettes miniszterelnök (aki több szálon is Brüsszelhez kötődik).

 

De ott lesz előadóként Ivan Korčok volt külügyminiszter, aki elnökjelöltként indul(na) a 2024-es államfőválasztáson, Margréthe Vestager, az Európai Bizottság alelnöke, aki jelenleg az Európai Beruházási Bank elnöki posztjára pályázik, és persze nem hiányozhat onnan Ivan Mikloš egykori szlovák pénzügyminiszter sem.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!