Nyitókép: TASR/AP

 

Az érdeklődők ismét beoltathatják magukat a COVID-19 betegség elleni legújabb védőoltással. Az új vakcinából több mint 17 ezer érkezett Szlovákiába, októberben és novemberben pedig további szállítások várhatók – közölte az egészségügyi tárca. Az oltások időpontját szeptember végén kitolták, ugyanis az adaptált vakcinák első készlete ekkorra már szinte teljesen elfogyott.

 

„A terv szerint a múlt héten több mint 17 000 további oltóanyagot szállítottak Szlovákiába a COVID-19 betegség ellen. A további vakcináknak hetente kell érkezniük (eddig összesen 25 920 adagot szállítottak ki, októberben további 64 320 adag leszállítása várható, míg novemberben 112 320 adagé)”

 

– magyarázta a tárca kommunikációs osztálya.

 

 hirdetes_300x300  

A korona.gov portálon keresztül regisztrált páciensek automatikusan kaptak alternatív oltási dátumot.

 

A COVID-19 elleni vakcinával való oltást kiválasztott egészségügyi intézményekben végzik. A lista a tárca honlapján található. Az egészségügyi minisztérium konkrét időpontra történő regisztrációt javasol. Egyes létesítményekben regisztráció nélkül is lehet oltakozni. Az információkat a minisztérium honlapján is közzétették.

 

„Az internet-hozzáféréssel nem rendelkező idősek számára javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjával (NCZI) a 02/32 35 30 30-as telefonszámon” – tette hozzá a tárca.

 

A betegség legújabb és korábbi változatai ellen védelmet nyújtó Comirnaty Omicron XBB.1.5. új oltóanyaggal történő oltást a szakemberek a korábbi oltásoktól függetlenül javasolják. Szerintük a veszélyeztetett csoportoknak ajánlott megfontolni a vakcina beadatását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!