Nyitókép: SITA/Diana Cernak

 

A Smer-SD, a Hlas-SD és az SNS pártok vezetői hétfőn aláírták a koalíciós megállapodást a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának történelmi épületében, a pozsonyi Vármegyeház téren (Župné námestie).

 

A koalíciós szerződés aláírása után Robert Fico tájékoztatott az egyes minisztériumok elosztásáról, neveket azonban egyelőre nem mondott. Azt mindenesetre elárulta, hogy koalíciós pártok testületeinek ülése után először Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnöknek mutatja be a neveket.

 

Amit tudni lehet: A miniszterelnöki posztot a Smer-SD tölti majd be. A Smer-SD adja az igazságügyi, a közlekedési, a pénzügyi, a külügyi, a védelmi és a mezőgazdasági minisztériumokat. A Hlas-SD a belügyminiszteri, a gazdasági, az egészségügyi, a beruházási és régiófejlesztési, valamint a munkaügyi és az oktatási miniszteri posztot tölti majd be. A helyreállítási tervért felelős miniszterelnök-helyettesi posztot is a Pellegrini-féle párt kapja. Az SNS környezetvédelmi és kulturális minisztert jelöl majd. A nemzetiek kapják a 2024. január 1-jétől felállítandó új sport- és idegenforgalmi minisztérium vezetői posztját is.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!