Nyitókép:

 

Idén több mint 170 ezren jelezték érdeklődésüket egészségbiztosító-váltás iránt – derült ki az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) viszontbiztosítási kampánnyal kapcsolatos előzetes adataiból.

 

A hivatal bejelentette, hogy pontosabb adatokkal november végén szolgál. E hónap végéig ugyanis a biztosítottak visszavonhatják kérelmüket az új biztosítónál.

 

 hirdetes_810x300  

„A legnagyobb érdeklődés a Dôvera egészségbiztosító iránt volt (a becsült növekedés 40 ezer biztosított körül van). A legtöbb biztosítottat valószínűleg az állami Általános Egészségbiztosító (körülbelül 50 ezer biztosítottat) fogja elveszíteni, amely a megszorító intézkedések kapcsán jelentősen csökkentette a kampányköltségeket”

 

– fejtette ki állásfoglalásában az ÚDZS.

 

A hivatal jelenleg a viszontbiztosítási kampány értékelésével foglalkozik. Szerinte az egészségbiztosítók sokszor a törvényesség határán versengtek a biztosítottak kegyeiért.

 

Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal bírálta a Dôvera egészségbiztosító kampányát, amely arról szólt, hogy Szlovákia egész területéről ingyenes szállítást biztosítanak a pozsonyi Bory Kórházba.

 

„Mivel közpénzek kezeléséről van szó, a közlekedés-egészségügyi szolgáltatás igénybevételének módját mindhárom biztosítónál intenzíven ellenőrzik ellenőrző csoportjaink, valamint a terület felelősénél, az egészségügyi minisztériumnál“

 

– mondta a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Számvevőszékének elnöke, Ľubomír Andrássy.

 

A biztosítottak október végéig vonhatják vissza kérelmüket az új biztosítónál. A visszavonás benyújtható személyesen az egészségbiztosítónál vagy elektronikus úton.

 

„A kérelem visszavonásához csatolni kell az azonosító okmány fénymásolatát, amelynek számát a kérelemben feltüntették”

 

– jegyezte meg a hivatal.

 

A visszavonás más módon is benyújtható, például postai úton. Az ÚDZS felhívta a figyelmet arra, hogy mellékelni kell az azonosító okmány fénymásolatát is, amelynek számát a kérelemben feltüntették, vagy a kérelem visszavonását hivatalosan hitelesített aláírással kell ellátni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!