Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

A hűvösebb időjárás pozitív eredményeket hoz a migránsok számának csökkenése formájában – jelentette ki Ódor Lajos ideiglenesen kinevezett miniszterelnök a szerdai kormányülés után tartott sajtótájékoztatón.

 

„Régebben is azt láttuk, hogy november és december már olyan hónapok, amikor jelentősen alacsonyabbak a számok“ – mondta, de megjegyezte, nem akarnak vakon erre hagyatkozni. Éppen ezért Pozsony és Besztercebánya is részt vesz abban, hogy a migránsok ne maradjanak az utcákon.

 

A megbízott miniszterelnök rámutatott: a migránsoknak nem az az érdeke, hogy Szlovákiában maradjanak, de a biztonság kedvéért, hogy emberhez méltó körülmények között legyenek, együttműködnek a megnevezett önkormányzatokkal, hogy ideiglenes menedékhelyeket biztosítsanak nekik.

 hirdetes_810x300  

 

Ódor feltételezi, hogy egy időre leállnak a migrációról szóló hírek, de arra is számít, hogy a tavasz és a jobb idő beköszöntével ismét visszatér a téma.

 

„Van egy másik tényező, amely növelheti a migrációt, és ez az izraeli konfliktus, valamint az emberek Egyiptomba, majd talán Európába való távozása. Ez a téma nem szűnik meg, ezért folynak megbeszélések európai szinten arról, hogyan lehet megoldani a migrációt a harmadik országokban, valamint az Európai Unió határain”

 

– mondta.

 

Ódor azon a véleményen van, hogy ha már itt vannak a migránsok, akkor már nem tudjuk hatékonyan kezelni a helyzetet, függetlenül attól, hogy meddig várunk a határon, és milyen erőforrásokat biztosítunk rá.

 

„A Fekete Péter mindig ottmarad valakinél, ha a migránsok maradnak” – szögezte le, hozzátéve, ezért is kell közös megoldásokat találni.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!