Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

Eperjes városában és Kellemes községben (Ľubotice) az „átmenő migráció” miatt rendkívüli helyzetet hirdettek. Mindkét önkormányzat azért vezette be az intézkedést, hogy szükség esetén „gyorsabban és hatékonyabban” tudjon reagálni.

 

Az eperjesi polgármester csütörtökön hívta össze az önkormányzat válságstábját a migráció miatt. A polgármester, mint a válságstáb elnöke, felel például a provizórikus átmeneti szükségszállások biztosításáért vagy a migrációval és ellátással kapcsolatos logisztikáért.

 

A rendkívüli helyzet kihirdítése lehetővé teszi, hogy forrásokat hívjon le a helyzet kezelésére, és szükség esetén a rendőrség vagy a katonaság beavatkozását kérje.

 

 hirdetes_300x300  

Az eperjesi önkormányzat csütörtökön jelentette be, hogy Kellemesen két fűtött szálláshelyet alakítanak ki az Eperjes városában tartózkodó illegális bevándorlóknak. A humanitárius segítség biztosításához a város a belügyminisztériumtól is támogatást kért. Elsősorban víz, étel, higiéniai cikkek és fűtött szállás rendelkezésre bocsátásáról van szó.

 

A Szlovák Humanitárius Tanács szerint az elmúlt időszakban az idegenrendészet hetente 270 migránst vett nyilvántartásba Eperjesen. Ez sok, de még mindig kevesebb mint korábban, amikor ez a szám heti 800 körül mozgott.

 

TVnoviny.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!