Nyitókép: DuPe/imhd.sk

 

Az IRU közúti fuvarozási világszervezet legutóbbi jelentése szerint Európában több mint 100 ezer autóbusz-vezető hiányzik, és ez a szám az elkövetkező években növekedni fog. A Szlovák Autóbuszközlekedési Szövetség nemrég szintén azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi szlovákiai buszvezető hiányt súlyosbítja, hogy 40 év szolgálati idő után kedvező feltételek mellett engedélyezik a korai nyugdíjazást, ami veszélyezteti mind a városi, mind az elővárosi buszközlekedés működését.

 

Az imhd.sk közlekedéssel foglalkozó szakportál azt írja, hogy a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) külföldről érkező, képzett buszsofőrökkel akarja pótolni a hiányt, ugyanis a hazai jelentkezők száma rendkívül alacsony az ilyen típusú álláshirdetésekre.

 

A DPB jelenleg közvetítő ügynökséget keres buszvezetők külföldi toborzásához. Pozsony toborzási kampányt szeretne folytatni az EU országaiban, valamint Ukrajnában, Grúziában, Moldovában, Szerbiában, Kazahsztánban, Üzbegisztánban, Kirgizisztánban, Azerbajdzsánban, Örményországban stb. A pályázati dokumentáció szerint a betöltendő álláshelyek száma várhatóan 130 lesz a következő két évben.

 hirdetes_810x300  

 

A járművezetőkkel szemben támasztott követelmények közé tartozik az orvosi és szellemi alkalmasság, a feddhetetlenség, a legalább 21 éves kor, a D csoportba tartozó vezetői engedély és a szlovák, cseh vagy orosz (!) nyelv legalább B2 szintű ismerete.

 

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat jelenleg 15 betöltetlen pozícót kínál autóbuszvezetők számára a szlovákiai állásportálon.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!