Nyitókép: TASR

 

Az Eperjesi Kerületi Ügyészség ügyésze fellebbezett az elsőfokú bíróság ítélete ellen Andrej Kiska volt szlovák államfő adóügyében. Súlyosabb büntetés kiszabását kéri – tájékoztatott Marián Spišák, az Eperjesi Kerületi Ügyészség szóvivője.

 

„Az Eperjesi Kerületi Ügyészség ügyésze a törvényes határidőn belül fellebbezést nyújtott be a Poprádi Járási Bíróság 2023. október 11-én kelt ítélete ellen a vádlottakkal szemben, mivel az ügyészség nem tartja megfelelőnek és elégségesnek a kiszabott büntetést”

 

– magyarázta a szóvivő.

 

 hirdetes_300x300  

Kiskát a KTAG cég ügyvezetőjével, Eduard K.-val együtt folytatólagos adócsalás bűntette miatt helyzeték vád alá. Az elsőfokú bíróság két év börtönbüntetést három év felfüggesztéssel, 15 ezer euró pénzbüntetést, valamint hat év kereskedelmi társaság ügyvezetői és tisztségviselői tevékenységétől való eltiltást szabott ki Kiskára. Eduard K. két év börtönbüntetést kapott két év felfüggesztett börtönbüntetéssel, 10 000 euró pénzbüntetéssel és öt év nyolc hónapnyi tevékenységtől való eltiltással. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész mellett mindkét vádlott fellebbezést kíván benyújtani.

 

A vádiratot az Eperjesi Kerületi Ügyészség ügyésze terjesztette elő 2022 áprilisában. A gyanú szerint a KTAG által 2013-ban és 2014-ben összesen 155 184,40 euró összegű, túlzott mértékű áfa-levonás visszatérítésére irányuló követelést jogosulatlanul alkalmazták. Az ügy a Kiska elnökválasztás előtti népszerűsítésével kapcsolatos költségek elszámolásával függ össze. Mindkét vádlott tagadja bűnösségét, és ártatlannak vallják magukat.

 

Bűnösnek találta a bíróság Andrej Kiska volt államfőt

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.