Nyitókép: SITA

 

Szlovákia hétfő este nagy erőket vonultat fel a Magyarországgal közös zöldhatáron – jelentette be Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök és Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter. A belügyminiszter a rendkívüli biztonsági tanács összehívását kérte az illegális migráció miatt, utalva a Gázai övezetben kialakult helyzetre és a lehetséges biztonsági fenyegetésekre.

 

„Az illegális migráció nyomán, ha nem ellenőrzik, úgynevezett veszélyeztető személyeket vonz ide, amelyek terrorista struktúrákhoz kapcsolódnak.”

 

– mondta Fico. Üdvözölte, hogy a minisztérium a migráció kezelését a prioritásai közé emelte. Hozzátette, hogy a belügyminisztérium és a Szlovák Köztársaság fegyveres erői „elég nagy élőerőt és felszerelést” telepítenek a teljes magyarországi zöldhatár mentén.

 

Šutaj Eštok hangsúlyozta, hogy a zöldhatár teljes körű védelmére törekszenek. A minisztérium ehhez masszív személyi és technikai támogatást tervez bevetni. A miniszter nagy illegális migrációs hullámra számít, ezért kérte a biztonsági tanács összehívását.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!