Nyitókép: shoptet.sk

 

Az új évtől ismét emelkedni fognak a Szlovák Posta szolgáltatásainak árai. Összességében az egyetemes szolgáltatások és a postai fizetések árai 11,39%-kal emelkednek. Az intézkedésnek 2024. január 1-jén kell hatályba lépnie.

 

A változások érintik a közönséges első- és másodosztályú levelek árait is. A közönséges első osztályú levelek ára 30 centtel 1,50 euróra emelkedik. Az első osztályú, legfeljebb két kilogrammos levelek 10 centtel 3,50 euróra drágulnak.

 

Az 50 grammos másodosztályú levelek 10 centtel drágulnak, az egyéb másodosztályú levelek ára 20 centtel emelkedik. Az „ajánlott” küldemény feladása szintén 10 centtel lesz drágább ugyanúgy, ahogy a tértivevény (doručenka) is. Az első- és másodosztályú levelek, valamint az ajánlott küldemények árának emelkedése az ajánlott levélküldemények, a biztosított levelek és a hivatalos küldemények árában is megjelenik.

 hirdetes_300x300  

 

A Postai Szolgáltatások Szabályozási Hivatala az előterjesztett javaslatban az elektronikus kézbesítési ív (ePH) alkalmazását javasolja, ahol az ajánlott és biztosított levél ára legfeljebb 50, a hivatalos küldemények ára legfeljebb 60 centtel alacsonyabb. Az ePH-n keresztül feladott ajánlott levél ára átlagosan nyolc százalékkal, az ePH-n keresztül feladott hivatalos levél ára átlagosan 11,5 százalékkal emelkedik.

 

A drágulás a postai fizetést is érinti. A címre szóló utalványok ára emelkedik a legnagyobb mértékben, mégpedig 20 centről egy euróra. A postai fizetési utalványok (számla – készpénz) ára 20 centről 50 centre, a számlás utalványok ára pedig 10–50 centtel emelkedik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!