Nyitókép: ČTK / DPA / Fabian Sommer

 

Lengyelország november 22-ig további 20 nappal meghosszabbítja a határellenőrzést a szlovák határon – derült ki a belügyminisztérium új rendeletéből.

 

Csütörtökön Mariusz Kamiňski belügyminiszter aláírta a szlovák határon történő ellenőrzések kiterjesztéséről szóló új rendeletet. Ennek alapján Szlovákia felől nyolc közúti és három vasúti határátkelőhelyen, valamint 11 gyalogos átkelőhelyen lehet átlépni a határt. A határátlépés nem engedélyezett az olyan helyeken, mint a Magas-Tátrában található hegyi ösvények – figyelmeztet a PAP.

 

Lengyelország október 4-én vezetett be ideiglenes ellenőrzést a szlovák határon, kezdetben tíz napra, később Varsó 20 nappal meghosszabbította azt november 2-ig.

 hirdetes_810x300  

 

A lengyel kormány szerint céljuk, hogy korlátozzák azon illegális migránsok mozgását, akik azún. balkáni útvonalon érkeznek az Európai Unióba.

 

Csehország szerdán november 22-ig szintén meghosszabbította az ellenőrzést a szlovák határon. „Amíg nem működik az EU külső határának hatékony védelme, a schengeni övezet belső határain kell megoldanunk az illegális migráció következményeit” – mondta Vít Rakušan cseh belügyminiszter.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!