Nyitókép: imhd.sk

 

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat 2023. november 6-tól kezdődően megkezdi a krasznyáni (Krasňany) kocsiszín rekonstrukcióját és korszerűsítését, amely egy évig fog tartani. A munkálatok ideje alatt a depó teljes egészében üzemen kívül lesz, ezért a villamosokat és az elektromos buszokat ideiglenesen más kocsiszínekbe helyezik el, ahol karbantartásukat és javításukat is végzik majd.

 

A munkálatok miatt több járat vonala is módosul, részletes információk az imhd.sk oldalon.

 

A krasznyáni kocsiszín 1966 és 1973 között épült a villamosok és autóbuszok parkoltatása és karbantartása céljából. A komplexum adminisztrációs épületből, állomáscsarnokból és karbantartási létesítményekből áll. Emellett a Pozsonyi Közlekedési Vállalat járművezetői bázisául is szolgál. Néhány évvel ezelőtt a járműtelep egy részét átalakították az újonnan érkezett elektromos buszok számára, ám nagyobb átalakítás a fél évszázad alatt nem történt. Az új, alacsony padlós villamosok érkezésével azonban szükségessé vált a karbantartó létesítmények teljes korszerűsítése, valamint a parkolócsarnok kapacitásának növelése.

 hirdetes_300x300  

 

A korszerűsítés részeként a vágányokat teljesen átépítik, a váltókat automatikus rendszerrel szerelik fel, és a zajszennyezés csökkentése érdekében is konkrét lépések várhatóak. Felújításra kerülnek a villamosok és az elektromos buszok kezelő- és karbantartó csarnokai. A projekt keretében a csarnokok tetőszerkezetét új, növényzettel borított tetőszerkezetre (zöldtetőre) cserélik. A villamosok parkolócsarnokát kibővítik és burkolják.

 

A korszerűsítést a pozsonyi Strabag Pozemné staviteľstvo végzi több alvállalkozó bevonásával mintegy 58,9 millió euróért. A költségek nagy részét uniós forrásokból fedezik.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!