Nyitókép: Korzár/Róbert Bejda

 

Vizsgálati fogságba kerül az a 29 éves férfi, aki szerdán (november 1-jén) megkéselt egy 22 éves nőt a Kassáról Zsolnára tartó vonaton. A vizsgálati fogságba helyezéséről vasárnap délután döntött a Kassai Városi Bíróság bírája, aki eleget tett az ügyészi javaslatnak. Ezt a vádlott védőügyvédje, Tomáš Polák erősítette meg a sajtónak.

 

„Az ügyfelemet megelőzésképpen és a szökés elkerülése miatt kerül vizsgálati fogságba. A határozat ellen még nem fellebbezett, betartja a határozathozatali határidőt, ami három nap. Ami a kihallgatását illeti, nem tett vallomást az ügyben, csak a személyes körülményeiről és az ügyész őrizetbe vételére tett javaslatáról vallott”

 

– mondta a védőügyvéd, hozzátéve, hogy a bíróság döntése után a vádlott azonnal a kassai Flórián utcai Büntetés-végrehajtási Intézetbe ment.

 

 hirdetes_300x300  

Polák az ügyfele egészségi állapotáról nem kívánt nyilatkozni, és elmondása szerint jelenleg nehéz megjósolni, mikor kezdődhet meg a tárgyalás.

 

A Szepesi járásból származó Matej ellen különösen súlyos, garázdaság bűntettével egyidejűleg elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás. A rendőrség szerint ha bűnösnek találják a 29 éves férfit, 15-től 20 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

 

A fiatal nő, akit hirtelen és minden látható ok nélkül támadt meg a kupéban, túl van az életveszélyen. Az orvosok szerint 14 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyakán lévő szúrt sebek mellett a kezén is vágásokat szenvedett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!