Nyitókép: SITA/MV SR

 

Roman Mikulec (Szlovákia mozgalom) volt belügyminiszter amiatt bírálja Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnököt, hogy katonai helikoptert vett igénybe, amikor Kelet-Szlovákiába repült.

 

A miniszterelnök néhány napja felkereste a földrengés által érintett kelet-szlovákiai falvakat. Az útra Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter és Erik Tomáš munkaügyi miniszter (mindketten Hlas-SD) is elkísérte.

 

Fico a Gyapár (Ďapalovce) községben tartott sajtótájékoztatón megígérte, hogy az állam saját forrásból fedezi a földrengés utáni teljes kárt. Elmondása szerint a források egy részét már elkülönítették, a többit azután biztosítják, hogy a kormány bizalmat kap a parlamentben.

 hirdetes_810x300  

 

A kormány 1,5 millió euró segélyt biztosít a kelet-szlovákiai földrengés károsultjainak

 

Roman Mikulec volt belügyminiszter azonban amiatt bírálta Ficót, hogy helikopterrel érkezett a földrengés sújtotta helyekre.

 

„Fico útja annyiba került, mint két település támogatásának az összege. Igaz, hogy a miniszterelnök kérhet szállítást, de pont az a kormányfő hagyja, hogy amerikai helikopterrel szállítsák, akinek mindenki amerikai ügynök volt. Egy óra repülés hozzávetőlegesen 7000 euróba kerül, Kelet-Szlovákia felé pedig legalább két óra az út, vissza pedig további két-három óra”

 

– írta a dühös Mikulec közösségi oldalán.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!