Nyitókép: Körkép.sk

 

Az újonnan felállt szlovák kormány legfontosabb csúcsminisztereivel tárgyalt ma Pozsonyban Szijjártó Péter.

 

A magyar külgazdasági és külügyminisztert munkaebéden fogadta Robert Fico kormányfő, Juraj Blanár külügy-, Denisa Saková gazdasági- és Richard Raši befektetésekért felelős miniszter is.

 

 hirdetes_300x300  

 

 

Szijjártó Pétert ezt követően a Szövetség székházába látogatott, ahol formális találkozó keretében a magyar párt elnökével és grémiumával találkozott.

 

A magyar tárcavezető elfogadó hangnemben beszélt a Szövetség választási eredményéről, legalábbis, ahogy mondta, a körülmények és a közeg adta lehetőségek között.

 

Forró Krisztián pártelnök elmondta, hogy a Szövetség kapocs kíván lenni a jövőben a két ország közti jó viszony kialakításában és fenntartásában.

 

A Körkép.sk kérdésére, hogy hol látja-e a kapocs szerepét, tekintve, hogy Orbán Viktor és Robert Fico, azaz a szlovák és a magyar kormány között sokkal jobb a viszony mint a Smer és a Szövetség között, Forró általános választ adott.

 

Elmondta, hogy szeretnék, ha javaslataik bekerülnének a kormányprogramba, illetve megyei alelnökeiken, regionális vezetőiken keresztül is szeretnék a kapocs szerepet betölteni az aktuális szlovák kormányzat és Budapest között.

 

Mint ismert, a magyar párt a választások előtti kampányban elutasította a Smerrel való együttműködést.

 

Szijjártó Péter és Forró Krisztián élőben rögzített sajtótájékoztatója alább visszanézhető.

 

Gyimesi György a sajtótájékoztatót követően élesen bírálta Forró Krisztián és a Szövetség köpönyeg fordítását amiatt, hogy a választások előtt ők maguk utasítottak el mindenfajta együttműködést a Smerrel és Robert Ficóval. Forró mostani szavait Gyimesi skizofréniának nevezte.

 

A témával még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!