Nyitókép forrása: SITA

 

A környezetvédelmi minisztérium tárcavezetői irodájában tényleg géppuskát találtak az illetékesek, ahogy arról Tomáš Taraba, a tárca új vezetője nemrég beszámolt. Ezt már a pozsonyi I. kerületi rendőrfőkapitányság is megerősítette.

 

További információkat azonban nem közölt a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva.

 

A Štandard konzervatív hírportál közlése szerint egy 26-os típusú géppuskáról van szó, amit még augusztus 11-én találtak a miniszter irodájában. Ekkor a Čaputová államfő által kinevezett szakértői kormány környezetvédelmi minisztere, Milan Chrenko volt hivatalban – elődje pedig az OĽANO-s Ján Budaj volt.

 

 hirdetes_300x300  

A csehszlovák gyártmányú fegyver állítólag valamikor a 2021-es esztendő folyamán került a helyiségbe, ugyanis akkor zajlott egy átépítés. Budaj, aki akkor volt hivatalban, mentegetőzik, állítja, nem tud semmiről:

 

„Fogalmam sincs, hogy kerülhetett oda, és ki tette oda. Ahogy azt sem tudom, hogy mennyi ideje lehetett ott. Semmi közöm hozzá”

 

mondta a Plus 7 dní bulvárlapnak nyilatkozva az egykori környezetvédelmi miniszter.

 

Szárnyra kaptak az elméletek

 

Az éterben megjelent egyik elmélet szerint a miniszter Ukrajnában kaphatta ajándékként, és hazahozta. A másik elmélet szerint történelmi bútorok kiállítása zajlott a minisztérium épületében, és az egyik fiókban kerülhetett oda a fegyver. De hogy pontosan hogyan kerülhetett a miniszter irodájába, senki sem sejti.

 

A Start It Up portál közlése szerint Chrenko véletlenül akadt rá az egyik szekrény alatt, és először játéknak hitte. Mások hívták fel a figyelmét, hogy aligha lehet szó játékról, hiszen nehéz, fémből készült, és szakszerűen kezelték fegyverolajjal. Sőt, nem is másolatról volt szó, hanem egy eredeti, teljesen működőképes példányról.

 

A rendőrség nyomozást indított illetéktelen fegyverhasználat és illegális fegyverkereskedelem gyanújával. Ha lesz az ügynek vádlottja és azt elítélik, 8 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!