Nyitókép: RADOVAN STOKLASA | Credit: REUTERS

 

A belügyminisztérium egyes lépései kétségeket ébresztenek – mondta csütörtökön Zuzana Čaputová elnök. Emlékeztetett arra, hogy a választások előtt és után több kormánytisztviselő is arról beszélt, hogy nem lesz revans, illetve olyan lépések, amelyek annak tűnhetnek.

 

„Különösen a belügyminisztériumban fontos, hogy minden lépés ne csak megfeleljen a törvénynek, hanem annak is tűnjön” – jelentette ki. Az elnök a napokban találkozott Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszterrel (az SNS jelöltje) a klímakonferencia előkészületeivel kapcsolatban. A miniszter biztosította  őt, hogy Szlovákia egyetlen eurót sem veszít a nemzeti parkokat érintő esetleges lépések ügyében.

 

Az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek leállítása a kormány részéről nem lepte meg az elnököt. „Talán egy kicsit üres gesztus volt, hogy a kormány olyat tűzött napirendjére, amelyekről előre tudták, hogy nem fogják jóváhagyni” – kommentálta. Čaputová továbbra is tagadja, hogy korábban leállította volna a katonai segélyt. Azt állítja, hogy a döntés nem az ő jóváhagyásától függött.

 hirdetes_300x300  

 

A Szlovák Információs Szolgálat igazgatójának ügyét még nem vitatta meg a kormány illetékeseivel.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!