Nyitókép: Getty Images

 

A csalók három hét alatt csaknem 276 ezer eurót csaltak ki egy 73 éves pozsonyligetfalui idős asszonytól. Amint arról Jana Šimunková pozsonyi rendőrségi szóvivő beszámolt, az ismeretlen tettes 22 nap alatt összesen 160 alkalommal kereste meg telefonon a nyugdíjast, hívásaik összesített ideje 18,3 óra volt. A kerületi bűnügyi hivatal nyomozója védett személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt indított büntetőeljárást.

 

Unokahúga barátjának adta ki magát

 

Az idős nőt egy ismeretlen férfi kereste meg sürgős anyagi segítségért, aki unokahúga barátjaként mutatkozott be telefonon. Tájékoztatta, hogy nagy anyagi és időbeli nehézségekkel küzd, ezért sürgősen minél több kölcsönre lenne szüksége.

 hirdetes_300x300  

 

„Az áldozat 24 ezer eurót vett ki a számlájáról, amit unokahúga barátjának állítólagos közeli barátjának adott át a kramárei kórház mellett”

 

– mondta a szóvivő.

 

A csaló a továbbiakban aranybefektetésre kért pénzt

 

Az unokahúg „állítólagos” barátja ezután ismét felvette a kapcsolatot a nyugdíjassal. Az idős nőtől ismét pénzt kért, amelyet elmondása szerint aranyba akart befektetni.

 

„A sértett beleegyezett, és a csaló utasítása szerint a lakóhelye közelében elhelyezett kukákhoz ment, ahol elhelyezett egy nejlonzacskót 129 000 euró készpénzzel”

 

– jegyezte meg Šimunková.

 

A csaló ezután többször is pénzt kért az idős nőtől, hogy azt aranyba fektessen. Az asszony további 103 000 euró készpénzt csomagolt be egy műanyag zacskóba, amit aztán ugyanabba a kukába dobott, mint az első alkalommal.

 

Az egyik pénzátadás során az idős nő a nejlonzacskóba a PIN-kóddal ellátott bankkártyáját is beletette, melynek segítségével az elkövetők további 19 900 eurót vettek ki különböző prágai bankautomatákból.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!