Nyitókép:

 

Peter Pellegrini házelnök nem tervezi átértékelni a parlamentbe akkreditált médiumok belépési engedélyeit. Ezzel arra az újságírói kérdésre reagált, melyet Robert Fico kormányfő lépése inspirált, aki felülvizsgálja a kormányhivatalba akkreditált médiumok közül a Sme, Markíza, DenníkN és Aktuality akkreditációját.

 

Pellegrini hangsúlyozta, hogy ő a parlament épületéért felel, még ha néha érti is kollégáit, hiszen vele is előfordult már, hogy egyes médiumok rendszeresen látogatták a Hlas-SD sajtótájékoztatóit, de az ott elhangzottakról nem számoltak be a híradásaikban.

 

„Ilyen szempontból értem a frusztrációjukat, hogy miért kellene beszélgetniük a médiával, melyben egy csepp hajlandóság sincs arra, hogy a valóságot elmondja. Ehelyett folyamatosan tendenciózusos, saját képét vetíti az olvasói számára, önmaga problémáiról,” mondta.

 hirdetes_300x300  

 

Hozzátette, hogy ha Robert Fico így is döntött, neki joga van a saját eljáráshoz, beleértve a médiához való hozzáállást. Az, hogy az adott párt melyik médiát engedi magához, kizárólag az adott párt döntési joga.

 

„Bár koalíciós partnerek vagyunk, mindannyian saját világgal rendelkezünk, melyben működünk,” mondta.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!