Nyitókép: Profimedia

 

A KDH azzal vádolta meg Štefan Kuffát (SNS-jelölt), a kulturális tárca államtitkárát, hogy az egyház talaján felkínált teret politikai önprezentációra, illetve a politikai program és a szellemi tartalom keverésére használta fel. A KDH egyúttal leszögezte, hogy ezt a magukat kereszténynek mondó politikusok sem tehetik meg.

 

„Tartalmi szempontból nem tartjuk örömtelinek a kulturális minisztérium államtitkárának Nagyszombatban elhangzott beszédét, amit a jelenlévők reakciója mellett a Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) kritikája is bizonyít”

 

– mondta a KDH.

 

 hirdetes_300x300  

A kereszténydemokraták azt is kijelentették, hogy másképpen képzelik el a keresztények észszerű szereplését a politikában.

 

A kritikacunami a kulturális tárca államtitkárának, Štefan Kuffának (SNS-jelölt) a beszédére vonatkozik, amely a Postoj.sk beszámolója szerint a hétfői nagyszombati szentmisén hangzott el, amelyet Nicola Girasoli apostoli nuncius celebrált. Kuffa Jozef Gallovič nagyszombati esperestől kapott engedélyt a felszólalásra, amit Ján Orosch érsek is jóváhagyott.

 

A kulturális tárca államtitkára ebből az alkalomból a tárca nevében nyilvánosan megígérte, hogy kezdeményezni fogják Jézus Krisztus trónra ültetését, és Szlovákia királyává való kinevezését. A jelenlévő püspököket arra kérte, hogy a teljes kormány és az összes püspök jelenlétében iktassák be Jézus Krisztust Szlovákia királyának. Tizenegy perces beszéde során például a genderideológia megállítására is ígéretet tett.

 

A Szlovák Püspöki Konferencia elhatárolódott Kuffa szavaitól. A honlapján közzétett nyilatkozatban azt mondta, hogy a templom az ima helye, ahol nincs helye a hívőket megosztó felhívásoknak. A KBS megérti, hogy a politikai program és a lelki beszéd keveredése egyesekből haragot és negatív reakciókat válhat ki.

 

„Azt kívánjuk, hogy a hívek továbbra is imádkozzanak a Szűzanya képe előtt Nagyszombatban és más helyeken, hogy erőt tudjanak meríteni életükhöz” – zárták a püspökök.

 

Postoj.sk, SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!