Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszternek magának kellene lemondania tisztségéről – jelentette ki a parlament alelnöke és a PS elnöke, Michal Šimečka válaszul a bíróság sürgős intézkedésére Štefan Mašin nyomozó menesztése ügyében.

 

Juraj Krúpa SaS-es képviselő rámutatott: a törvények figyelmen kívül hagyása és a bíróságok függetlenségének megsértése miatt le kellene váltani a belügyi tárca vezetőjét.

 

A KDH egyúttal felszólította Šutaj Eštokot, hogy kommunikáljon a Bejelentővédelmi Hivatallal (ÚOO).

 hirdetes_300x300  

 

„Ismét felszólítjuk a belügyminisztert, hogy javítsa ki jogellenes cselekedeteit, és haladéktalanul kezdje meg a kommunikációt a Bejelentővédelmi Hivatallal” – mondta Milan Majerský, a KDH elnöke.

 

Roman Mikulec, a Szlovákia mozgalom tagja rámutatott, hogy egy másik bíró is megerősítette, a belügyminiszter törvényt sért. „A Pozsonyi IV-es Városi Bíróság a belügyminiszternek a NAKA nyomozóival szemben elkövetett jogsértő fellépésének másik ügyében döntött úgy, hogy előzetes intézkedést hozott Mašin nyomozóval kapcsolatban” – foglalta össze a közösségi oldalán.

 

Štefan Mašin a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozójaként dolgozhat tovább. Ez következik a Pozsonyi IV-es Városi Bíróság által kiadott intézkedésből. A belügyminiszter még októberben döntött úgy, hogy ideiglenesen megvonja tőle és további öt rendőrtől, az ún. Čurilla-féle nyomozócsport tagjaitól funkciójuk betöltését.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!