Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

2022-ben Zuzana Čaputová államfő kereste a legtöbbet a három legfőbb közjogi méltóság közül. Őt Eduard Heger követi, aki tavaly a miniszterelnöki posztot töltötte be. A legalacsonyabb jövedelme az akkori házelnöknek, Boris Kollárnak (Sme rodina) volt. Ez a köztisztviselők 2022. évi beosztásáról, munkaköréről, tevékenységéről és vagyonáról szóló közleményekből következik, amelyeket a parlament honlapján tettek közzé.

 

A közleményben az elnök a 2022-es naptári évi közhivatali tisztség ellátásáért 159 313 eurós bevételt közölt. Egyéb bevételt nem tett közzé. Az államfő olyan ingatlanokat is elismert Bazinban, mint családi ház, nyaraló és termőföld. Beismerte, hogy rendelkezik autóval, megtakarításokkal és a jelzáloghitellel is.

 

A közzétett nyilatkozat szerint Eduard Heger volt miniszterelnök tavaly 68 541 eurót keresett közhivatalból. Egyéb bevételről ő sem számolt be. Bevallása szerint egy lakással rendelkezik Pozsonyhidegkúton (Dúbravka) és szántófölddel Halmoson (Jablonec). Részesedést is elismert egy kft.-ben, valamint jelzálogkölcsönt.

 hirdetes_300x300  

 

Boris Kollár tavaly 45 885 eurót keresett házelnökként. Több ingatlan tulajdonosa, például egy házé Pozsony Óvárosában, a thaiföldi Koh Samuiban és Dubajban, egy nyaralóé az ausztriai Bergben és egy lakásé Spanyolországban. Az ingó vagyontárgyak közé ingatlanberendezési tárgyakat, gyűjtői értékű műtárgyakat, óra- és ékszergyűjteményt sorolt ​​fel. Emellett bankbetéteket, védjegyeket, értékpapírokat, részvénytársasági részvényeket és kft. üzletrészeket is elismert.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!